Weer muziek in de Tempel!

HEERHUGOWAARD – De Waerdse Tempel wordt weer een muziekpodium. Maar ook komt er theater, kunnen er bruiloften worden gevierd, kan er worden vergaderd en staat het gebouw open voor bedrijfsuitjes. En er komt een nieuwe naam.

Aan die naam wordt nog gesleuteld. De bekendmaking daarvan volgt binnenkort.

De Tempel blijkt te zijn gekocht door een groep investeerders die achter de schermen wil blijven. Zeker is dat de groep geldschieters voor een deel afkomstig is uit het midden-oosten. Het gebouw gaat gerund worden door Maurice Sijtsma en Joey Matahelemual. Beiden hebben hun sporen verdiend in het organiseren van evenementen. Matahelemual is tevens DJ.

Het pand moet met name van buiten eerst grondig opgeknapt worden. Maandag begint dat werk al. Ook binnen moeten er wat verbouwingen plaatsvinden, al is het interieur zo goed als intact. Sijtsma en Matahelemual hopen eind maart/begin april van start te kunnen gaan. De opening wordt een knaller, zo zeggen ze. Details houden ze nog even geheim.

Aan de strandzijde van het gebouw komt een restaurant van naam, aldus de uitbaters, dat de ruimte pacht van de eigenaren en dat alle avonden open zal zijn. In de zomer zal dat ook het strand bedienen. De gemeente moet nog wel vergunningen verlenen, maar er is goede hoop dat dat geen problemen geeft.

Bron: Noordhollands Dagblad

Terug